Općina Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac
Telefon: 023/773-007, Fax: 023/773-004

Novosti

POZIV NA PREDAVANJE O REGIONALNOM SUSTAVU KVALITETE LIKA QUALITY I MOGUĆNOSTIMA DOBIVANJA POTPORA ZA BAVLJENJE AGROTURIZMOM - Općina Gračac

POZIV NA PREDAVANJE O REGIONALNOM SUSTAVU KVALITETE LIKA QUALITY I MOGUĆNOSTIMA DOBIVANJA POTPORA ZA BAVLJENJE AGROTURIZMOM23.11.2017.


Klaster Lika Destination i LAG LIKA pozivaju sve proizvođače s područja Lika destinacije, ugostitelje kao i pružatelje usluga u turizmu i građane da prisustvuju predavanju o sustavu Lika Quality te razvoju agroturizma u Lika destinaciji.


Predavanje će se održati 29.11.2017. godine (srijeda) s početkom u 11:00 sati u Velikoj vijećnici Općine Gračac.


Prijaviti se možete na e-mail: lika.destination@gmail.com


Lička hrana konačno nosi zasluženu oznaku koja kvalitetne lokalne proizvode svrstava u tzv. premium kategoriju. Prvih 39 proizvoda, koji su prošli kroz strogu selekciju sustava, od lipnja ove godine su ponosni nositelji znaka Lika Quality. Osim prehrambenih proizvoda, ovaj znak odnosi se i na ličku rakiju, sokove i sirupe te ličke suvenire.


Znak Lika Quality zaštićen je kao jamstveni žig u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo RH, nositelj je LAG LIKA kao idejni začetnik, a projekt provodi Klaster Lika Destination. Navedena oznaka se, sukladno unaprijed definiranim pravilima, dodjeljuje proizvodima koji su proizvedeni na području Like i podvelebitskog primorja, a odlikuje ih viši stupanj kvalitete te imaju uporište u lokalnoj tradiciji.


 Dodatno, oznaka će se dodjeljivati ugostiteljskim objektima koji u svojoj ponudi koriste proizvode s oznakom Lika Quality. Na taj način omogućit ćemo veću zastupljenost lokalnih namirnica u ugostiteljskoj ponudi.


 Poljoprivredna proizvodnja i bogata gastronomska ponuda u kombinaciji s turističkim potencijalom kraja odličan su zalog za razvoj agroturističkih gospodarstava – gospodarstva sa zaokruženom ponudom hrane, smještaja i turističkih atrakcija. Potpora razvoju ovog vida gospodarstava svakako su sredstva iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. Podmjerama 6.2. i 6.4. proizvođači imaju priliku razvijati nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu do 200.000 EUR bespovratnih sredstava.Objavljeno: 23.11.2017.


Posljednje novostiObavijest korisnicima o nemogućnosti odvoza o ...
22. vlj '18.


JAVNI POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA ZA KORIŠT ...
21. vlj '18.


UPOZORENJE GRAĐANIMA OD OPASNOSTI ZBOG SNIJEG ...
8. vlj '18.

Posljednje obavijesti

Nema ubilježenih obavijesti.

Iz kalendara događaja

Trenutno nema događaja.
1