Općina Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac
Telefon: 023/773-007, Fax: 023/773-004

Novosti

POZIV NA PREDAVANJE O REGIONALNOM SUSTAVU KVALITETE LIKA QUALITY I MOGUĆNOSTIMA DOBIVANJA POTPORA ZA BAVLJENJE AGROTURIZMOM - Općina Gračac

POZIV NA PREDAVANJE O REGIONALNOM SUSTAVU KVALITETE LIKA QUALITY I MOGUĆNOSTIMA DOBIVANJA POTPORA ZA BAVLJENJE AGROTURIZMOM23.11.2017.


Klaster Lika Destination i LAG LIKA pozivaju sve proizvođače s područja Lika destinacije, ugostitelje kao i pružatelje usluga u turizmu i građane da prisustvuju predavanju o sustavu Lika Quality te razvoju agroturizma u Lika destinaciji.


Predavanje će se održati 29.11.2017. godine (srijeda) s početkom u 11:00 sati u Velikoj vijećnici Općine Gračac.


Prijaviti se možete na e-mail: lika.destination@gmail.com


Lička hrana konačno nosi zasluženu oznaku koja kvalitetne lokalne proizvode svrstava u tzv. premium kategoriju. Prvih 39 proizvoda, koji su prošli kroz strogu selekciju sustava, od lipnja ove godine su ponosni nositelji znaka Lika Quality. Osim prehrambenih proizvoda, ovaj znak odnosi se i na ličku rakiju, sokove i sirupe te ličke suvenire.


Znak Lika Quality zaštićen je kao jamstveni žig u Državnom zavodu za intelektualno vlasništvo RH, nositelj je LAG LIKA kao idejni začetnik, a projekt provodi Klaster Lika Destination. Navedena oznaka se, sukladno unaprijed definiranim pravilima, dodjeljuje proizvodima koji su proizvedeni na području Like i podvelebitskog primorja, a odlikuje ih viši stupanj kvalitete te imaju uporište u lokalnoj tradiciji.


 Dodatno, oznaka će se dodjeljivati ugostiteljskim objektima koji u svojoj ponudi koriste proizvode s oznakom Lika Quality. Na taj način omogućit ćemo veću zastupljenost lokalnih namirnica u ugostiteljskoj ponudi.


 Poljoprivredna proizvodnja i bogata gastronomska ponuda u kombinaciji s turističkim potencijalom kraja odličan su zalog za razvoj agroturističkih gospodarstava – gospodarstva sa zaokruženom ponudom hrane, smještaja i turističkih atrakcija. Potpora razvoju ovog vida gospodarstava svakako su sredstva iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. Podmjerama 6.2. i 6.4. proizvođači imaju priliku razvijati nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednom gospodarstvu do 200.000 EUR bespovratnih sredstava.Objavljeno: 23.11.2017.


Posljednje novostiOBAVIJEST PRIJAVLJENIM POLAZNICIMA PRIPREMA DR& ...
14. vlj '19.


OBAVIJEST MATURANTIMA O BESPLATNIM PRIPREMAMA ZA P ...
6. vlj '19.


OBAVIJEST O OBJAVI NATJEČAJA ZA DODJELU STUDE ...
2. sij '19.

Posljednje obavijesti

Nema ubilježenih obavijesti.

Iz kalendara događaja

Trenutno nema događaja.