Općina Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac
Telefon: 023/773-007, Fax: 023/773-004

Novosti

UPOZORENJE GRAĐANIMA OD OPASNOSTI ZBOG SNIJEGA I LEDA - Općina Gračac

UPOZORENJE GRAĐANIMA OD OPASNOSTI ZBOG SNIJEGA I LEDA8.2.2018.


 


Pozivamo građane na oprez zbog mogućnosti padanja dijelova drveća, strujnih i telekomunikacijskih kablova, stupova i dijelova krovnih pokrova zbog pucanja uslijed velike količine leda. Budite oprezni hodajući uz zgrade ili ispod drveća jer s njih iznenada može pasti snijeg ili led te iz istog razloga ne parkirajte svoje vozilo na tim mjestima.


Ako je moguće, otresite snijeg sa voćaka, ukrasnog drveća i grmlja, TV antena, izoliranih telefonskih ili električnih kablova i sličnog, kako biste spriječili njihovo oštećivanje i lom. Ne otresajte i ne čistite neizolirane električne vodiče –smrtna opasnost! Snijeg ili led koji prijeti pasti s krova vašeg objekta dužni ste ukloniti (sami ili angažiranjem stručnih službi). Zavisno od nosivosti krovne konstrukcije vašeg objekta i od debljine, odnosno težine snježnog pokrivača, procijenite da li je snijeg potrebno ukloniti s krova te po potrebi to i učinite kako se krov ne bi urušio.


Vlasnici ili korisnici stambenog ili poslovnog prostora dužni su redovito i pravovremeno održavati čistim od snijega i poledice nogostupe ispred objekta i pristupne putove do svog objekta.


Ukoliko zamijetite opasnost na prometnicama i javnim površinama, dojavite nadležnim službama!Objavljeno: 8.2.2018.


Posljednje novostiObavijest korisnicima o nemogućnosti odvoza o ...
22. vlj '18.


JAVNI POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA ZA KORIŠT ...
21. vlj '18.


UPOZORENJE GRAĐANIMA OD OPASNOSTI ZBOG SNIJEG ...
8. vlj '18.

Posljednje obavijesti

Nema ubilježenih obavijesti.

Iz kalendara događaja

Trenutno nema događaja.
1