Općina Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac
Telefon: 023/773-007, Fax: 023/773-004

Novosti

UPOZORENJE GRAĐANIMA OD OPASNOSTI ZBOG SNIJEGA I LEDA - Općina Gračac

UPOZORENJE GRAĐANIMA OD OPASNOSTI ZBOG SNIJEGA I LEDA8.2.2018.


 


Pozivamo građane na oprez zbog mogućnosti padanja dijelova drveća, strujnih i telekomunikacijskih kablova, stupova i dijelova krovnih pokrova zbog pucanja uslijed velike količine leda. Budite oprezni hodajući uz zgrade ili ispod drveća jer s njih iznenada može pasti snijeg ili led te iz istog razloga ne parkirajte svoje vozilo na tim mjestima.


Ako je moguće, otresite snijeg sa voćaka, ukrasnog drveća i grmlja, TV antena, izoliranih telefonskih ili električnih kablova i sličnog, kako biste spriječili njihovo oštećivanje i lom. Ne otresajte i ne čistite neizolirane električne vodiče –smrtna opasnost! Snijeg ili led koji prijeti pasti s krova vašeg objekta dužni ste ukloniti (sami ili angažiranjem stručnih službi). Zavisno od nosivosti krovne konstrukcije vašeg objekta i od debljine, odnosno težine snježnog pokrivača, procijenite da li je snijeg potrebno ukloniti s krova te po potrebi to i učinite kako se krov ne bi urušio.


Vlasnici ili korisnici stambenog ili poslovnog prostora dužni su redovito i pravovremeno održavati čistim od snijega i poledice nogostupe ispred objekta i pristupne putove do svog objekta.


Ukoliko zamijetite opasnost na prometnicama i javnim površinama, dojavite nadležnim službama!Objavljeno: 8.2.2018.


Posljednje novostiOBAVIJEST O OBJAVI NATJEČAJA ZA DODJELU STUDE ...
2. sij '19.


OBAVIJEST O PROVEDBI AKCIJE "MIR I DOBRO" ...
21. pro '18.


OBAVIJEST O IZVRŠENOJ ISPLATI BOŽIĆ ...
20. pro '18.

Posljednje obavijesti

Nema ubilježenih obavijesti.

Iz kalendara događaja

Trenutno nema događaja.