Općina Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac
mobitel
Telefon: 023/773-007, Fax: 023/773-004
sjena

Novosti

PROGRAM OBILJEŽAVANJA KULTURNOG LJETA 2023. GODINE - Općina Gračac

PROGRAM OBILJEŽAVANJA KULTURNOG LJETA 2023. GODINE5.7.2023.


-       od 17.7. do 21.7. od 8.00 do 15.00 sati u Knjižnici i čitaonici Gračac možete pogledati nove naslove dječjih slikovnica i knjiga. Knjige koje smo pripremili, prate razvoj i interese djece prema njihovoj dobi. Za najmlađe tu su prve slikovnice s naglašenim poticanjem razvoja djetetova vida i interaktivne slikovnice za razvoj motorike. Pomno odabrani naslovi svjetskih i domaćih autora. Dođite i pogledajte knjige za djecu, roditelje, odgojitelje i učitelje te krenite na zajedničko putovanje u svijet priča. 


 


- 17.7. (ponedjeljak), s početkom u 18.00 sati u Parku dr. Franje Tuđmana udruga Vilin dol organizira streličarstvo za djecu. Streličarstvo je sport preciznosti u kojemu je cilj pogoditi metu strijelom, koji se čini lagan ali je potrebna preciznost, koncentracija i mirna ruka.  Dođite i isprobajte! 


 


- 18.7. (utorak) – u Parku sv. Jurja u 18.00 sati, Dječji vrtić Baltazar organizira razne igre za djecu i roditelje. Dođite i zabavite se!


 


- 19.7. (srijeda) – u KIC Napredak u 20.00 sati dolazi nam LA LA LAND Theatre i izvodi predstavu „MOJA BAKA IMA DEČKA“. Ova komedija nam donosi sat vremena vrhunske satire i necenzurirane zabave. Naime, u ulogama prevaranta Tome i hohštaplera s jedne strane te niza humorno-perverznih gospođa (Ksenije, Mire i Matilde) u zreloj dobi s druge strane, ova predstava svakog tjera na preispitivanje – što zapravo tražimo u životu i od života. Namijenjena je prije svega odrasloj publici, parovima, užoj i široj obitelji, a ponajviše samcima koji i koje se pitaju ‘ima li ljubav više uopće smisla’? Kako se voli čak i nakon zrele dobi, u kakvom su odnosu požuda i korist, a u kakvom prevara i fatalnost, odgovorit će vam naši junaci. Nemojte ih propustiti! Glume: Asim Ugljen i Miro Čabraja


 


- 20.7. (četvrtak) – u 11.00 sati ispred prostora udruge Prospero, a u organizaciji udruge Majka Terezija održati će se tri nastupa (pjesma ili kolo u narodnoj nošnji) u kojima će se predstaviti tri etničke skupine s ciljem promicanja tolerancije i ugleda Općine Gračac. Tim prigodama će se pripremiti i poslužiti besplatni obroci za sve građane. Na taj način će se predstaviti lička, slavonska i bosanska narodnu nošnja i kultura. 


 


- 21.7. (petak) – u Parku sv. Jurja od 10.00 sati održat će se likovna radionica za djecu koju će voditi učiteljica Ankica Rosandić.


 


- 21.7. (petak) – u 21.00 sati u Cerovačkim špiljama će se prikazivati animirani film za djecu. Osiguran besplatan prijevoz do Cerovačkih špilja i povratak natrag za djecu koja prijevoz nemaju, a kreće se ispred zgrade Općine u 20.30, te je do tada potrebno doći. Sve informacije će biti pravovremene objavljene. 


 


- 22.7. (subota) – od 10.00 do 12.00 sati kod Parka dr. Franje Tuđmana, Općinsko društvo Crvenog križa Gračac će besplatno mjeriti tlak i šećer. Dođite i provjerite svoje zdravlje, jer zdravlje je na prvom mjestu.


 


- 22.7. (subota) – od 12.00 sati u Parku sv. Jurja održat će se program za djecu, uz nastup mađioničara, facepainting te razne radionice za djecu. Dođite i zabavite se! Bit će fantastično! 


Općina Gračac zadržava pravo izmjene programa o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni putem facebook stranice Općine Gračac i Razvojne agencije Općine Gračac.Objavljeno: 5.7.2023.


  • GRAČAC Hrvatska

    Posljednje novosti

    banner banner2 banner3 banner4 banner4 banner5 banner6 banner7 banner8 banner9 banner10 banner11 banner12 banner14 banner13 EPPR