Općina Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac
mobitel
Telefon: 023/773-007, Fax: 023/773-004
sjena

Novosti

GRAČAC – PRIPREMNE AKTIVNOSTI ZA NEPOVOLJNE VREMENSKE UVJETE - Općina Gračac

GRAČAC – PRIPREMNE AKTIVNOSTI ZA NEPOVOLJNE VREMENSKE UVJETE6.11.2023.


U organizaciji Službe civilne zaštite Zadar, 3. studenog 2023. godine održan je tematski radni sastanak s Stožerom civilne zaštite Općine Gračac u svrhu provedbe pripremnih aktivnosti za nepovoljne vremenske uvjete u predstojećem zimskom razdoblju.


 


Pod nepovoljnim vremenskim uvjetima podrazumijeva se nastanak nepovoljnih hidrometeoroloških uvjeta - porast vodostaja rijeka, nagli porast vodostaja i prekomjerno pražnjenje akumulacijskih jezera, pojavu jakih vjetrova i obilnih kiša, bujične vode kao i posljedice njihova djelovanja – poplave i klizišta te u svezi s njima destrukcije prometne i ostale komunalne infrastrukture.


 


Nepovoljni hidrometeorološki uvjeti podrazumijevaju i snježne oborine s visokim snježnim nanosima, led na prometnicama, nastanak ledenih čepova na vodotocima kao i olujno nevrijeme, te posljedice njegova djelovanja koje se odnose na prekid cestovnog prometa ili dugotrajni zastoj na prometnicama, obustava trajektnog prometa, izolacije naselja ili pojedinih dijelova naselja te prekid ili otežano snabdijevanje stanovništva energentima i životnim namirnicama.


 


Na sastanku se raspravljalo o pripremljenosti i sposobnosti cjelokupnog sustava civilne zaštite na području Općine Gračac, te su dane smjernice u vezi poboljšanja preventivno-planskih aktivnosti kako bi se pojedini elementi sustava civilne zaštite pripremili za pravovremeno usklađeno reagiranje i djelovanje u slučaju nastanka izvanrednih događaja uzrokovanim nepovoljnim vremenskim uvjetima.


 


Sastanku su prisustvovali, osim predstavnika stožera civilne zaštite i predstavnici HGSS-a, HCK, JVP Gračac, Filius d.o.o. , Ceste Zadarske županije, Gračac Čistoća, Gračac vodovod i odvodnja.Objavljeno: 6.11.2023.


  • GRAČAC Hrvatska

    Posljednje novosti

    banner banner2 banner3 banner4 banner4 banner5 banner6 banner7 banner8 banner9 banner10 banner11 banner12 banner14 banner13 EPPR