Općina Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac
mobitel
Telefon: 023/773-007, Fax: 023/773-004
sjena

Novosti

POZIV NA RADIONICU OSNOVA PISANJA EU PROJEKATA I PROJEKATA IZ PODRUČJA RURALNOG RAZVOJA - Općina Gračac

POZIV NA RADIONICU OSNOVA PISANJA EU PROJEKATA I PROJEKATA IZ PODRUČJA RURALNOG RAZVOJA2.8.2019.


Radionica osnova pisanja EU projekata i projekata iz područja ruralnog razvoja u Gračacu 13. i 14. kolovoza


U sklopu projekta AlterNET  – Edukacijom i umrežavanjem do zaposlenja na ruralnom području  u Gračacu će se održati Radionica osnova pisanja projekata financiranih sredstvima EU-a i projekata iz područja ruralnog razvoja. Radionica je besplatna za sudionike/ce, traje dva dana te se održava u utorak 13. i srijedu 14. kolovoza 2019. s početkom u 10 sati u prostorijama udruge „Prospero“, Hrvatskog proljeća 3, 23440 Gračac.


Edukaciju održavaju Nives Rogoznica, voditeljica projekta iz udruge „Eko-Zadar“ i Matej Mikulić, savjetnik za međusektorsku suradnju u Agenciji za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).


Zainteresirani za sudjelovanje mogu se prijaviti voditeljici projekta na e-mail: desk@ekozadar.hr ili SMS porukom na broj mob. 091 20 85 696. Ukoliko već imaju projektnu ideju ili su odabrali javni poziv na kojeg bi željeli prijaviti projekt, zainteresirani su pozvani ovo komunicirati prilikom prijave kako bi edukacija mogla uključiti i njihovu potrebu.


Edukacija je prije svega namijenjena dugotrajno nezaposlenim osobama, to jest osobama koje su, ukoliko imaju ispod 29 godina, nezaposlene minimalno 6 mjeseci, odnosno koje su, ukoliko su starije od 29 godina, nezaposlene minimalno godinu dana. Na edukaciju se također mogu prijaviti i članovi udrugapoljoprivrednici i predstavnici javnog sektora na administrativnom području Općine Gračac.


Ovo je druga od osam ovakvih radionica koje će biti provedene u svim općinama i gradovima na projektnom području. Već je održana radionica u Benkovcu, a slijede u Obrovcu, Novigradu, Pakoštanima, Polači, Stankovcima i  Sv. Filipu i Jakovu.


Projekt AlterNET provodi udruga „Eko-Zadar“ u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA).  Riječ je o dvogodišnjem projektu provedba kojeg će trajati do 13. svibnja 2020. godine, a čiji je cilj edukacijom i umrežavanjem povećati zapošljivost dugotrajno nezaposlenih osoba na ruralnom području Zadarske županije kroz stjecanje kompetencija za obavljanje poslova potrebnih na ruralnom području, umrežavanje s lokalnim dionicma i svladavanje vještina poslovnog komuniciranja. Projekt vrijedan 957.059,31 HRK u potpunosti je financirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.


Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost udruge „Eko-Zadar”.Objavljeno: 2.8.2019.


GRAČAC Hrvatska

Posljednje novosti

banner banner2 banner3 banner4 banner4 banner5 banner6 banner7 banner8 banner9 banner10 banner11 banner12 banner14 banner13 EPPR