Općina Gračac, Park Sv. Jurja 1, 23440, Gračac
Telefon: 023/773-007, Fax: 023/773-004

Projekti

Program javnog rada za aktivaciju žena u lokalnoj zajednici

Ove godine Općina Gračac se uključila u „Program javnog rada za aktivaciju žena u lokalnoj zajednici“ sufinancirano sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala 2007. - 2013.“ pod nazivom Pomoć i njega starijim korisnicima socijalne pomoći i starijim osobama u njihovim domaćinstvima kroz mjeru javni radovi – pomoć zajednici.

Cilj ove mjere je pružanje podrške udrugama s područja Općine Gračac koje zapošljavaju žene, a skrbe o starima i nemoćnima. Ove godine u projektu sudjeluju udruge sa područja općine i to: Udruga Prospero, Udruga Legalina, Udruga Una, Udruga Majka Terezija i Crveni križ.

Kroz ovaj projekt u programe javnih radova uključit će se ukupno 44 žene sa područja Općine Gračac, čime će se olakšati njihova integracija na tržište rada i njihova zapošljivost, odnosno umanjit će se posljedice nezaposlenosti i siromaštva.

Trajanje javnog rada je šest mjeseci (1.04.2016. godine – 30.09.2016. godine), a zaposlenice ostvaruju pravo na mjesečnu plaću u iznosu minimalne plaće u RH.

Aktivnosti projekta bit će usmjerene na promicanje zapošljavanja žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada u ograničenom vremenskom periodu na poslovima skrbi o starijima i nemoćnima u ugroženim kućanstvima.

Opis posla koji će zaposlene žene obavljati je dostava namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima korisnika, organiziranje prehrane, održavanje čistoće stambenog prostora, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni i osobnom izgledu, pomoć u socijalnoj integraciji, posredovanje u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružanje psihosocijalne podrške korisnicima kroz razgovore i druženje, pratnja i pomoć u različitim socijalnim aktivnostima.

NATRAG
Lokalni izbori
GRAČAC Hrvatska

Posljednje novostiOBAVIJEST O IZDAVANJU E–PROPUSNICA
3. tra '20.


ZAHTJEV ZA IZDAVANJE PROPUSNICE ZA FIZIČKE OS ...
1. tra '20.


OBAVIJEST O IZDAVANJU PROPUSNICE POLJOPRIVREDNICIM ...
26. ožu '20.

Posljednje obavijesti

Nema ubilježenih obavijesti.

Iz kalendara događaja

Trenutno nema događaja.